Zile de Crăciun

1250791Ne dăruim pe noi înșine. Ne dăruim pe noi înșine celorlalți. Ne dăruim pe noi înșine nouă. Dăruim.

Jeanette Winterson

Crăciunul nu ar trebui să fie despre cadouri. Ci despre oameni. Despre inimile noastre care își doresc să fie împreună. Despre dragoste norocoasă și misterioasă. Despre suflete care își găsesc drumul către casă. Despre căutări care nu se sfârșesc și despre destinații neașteptate. Despre speranță și fericire.

Povestirile scriitoarei britanice Jeanette Winterson ne prezintă Crăciunul ca trăire și emoție, dincolo de poleiala consumerismului și de superficialitatea unei lumi care și-a pierdut spiritualitatea în goana după cumpărături și zâmbete ambalate frumos. Sărbătorile aduc oamenii fizic aproape, dar le pierd sufletele. Agitația dinainte și din timpul Crăciunului le răpește bucuria, le sufocă inocența, le anulează capacitatea de a oferi și primi dragoste, nu doar lucruri materiale. Unii ajung chiar să uite ce sărbătoresc și de ce. Uită că în urmă cu mai bine de 2000 de ani, un copil s-a născut în condiții modeste, într-un staul din Bethleem, pentru a purta „toate poverile lumii”… Povestirea „Leul, unicornul și cu mine” ne reamintește chiar de acest miracol al vieții, pe care continuăm să îl celebrăm, dar îi uităm semnificaţia.

„Zile de Crăciun” este o carte care însuflețește toate aceste povești uitate și ne trezește din letargia iernii. Ne vorbește despre misterul iubirii, despre eternitate, despre spirite care își caută liniștea, despre copii care dau viață oamenilor de zăpadă, despre inimi care luminează după moarte, despre minuni și despre timp. Dar acel timp care „contează”, acea bucată din noi pe care o oferim de bunăvoie, animați de dragostea ce ne încălzește sufletele și de speranța că prin ea vom transforma lumea într-un loc mai bun. Așa cum a făcut-o în urmă cu două milenii un copil născut în Bethleem…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s