Acceptare

Darling you, you give but you cannot take love.

                                                                                            Jhene Aiko

tumblr_m5tdu3h0U71qieq9mo1_500_largeCâteodată ţi-e teamă. De necunoscut, de Dumnezeu, de tine însuţi. Simţi că nu iubeşti destul, că nu dăruieşti destul, că nu trăieşti destul. Raţiunea îţi alimentează angoasele cu noi versiuni ale realităţii, cu scenarii fanteziste şi întunecate, cu defulări spontane ale sufletului tău bănuitor. Poţi simţi adevărul dincolo de ceaţa densă a imaginaţiei, dar nu îl poţi vedea… Poţi dărui, dar nu poţi primi. Poţi trăi, dar nu poţi spera.

Câteodată eşti uman. Lumea ta pare mai complicată decât de obicei, inima ta are nevoie de mai multă atenţie, mintea ta are nevoie de explicaţii actuale. Nici măcar reflexia ta din oglindă nu mai e indulgentă cu tine în astfel de zile, ci îţi dezvăluie fiecare gând ascuns, fiecare trăire eterogenă. Te provoacă să te descoperi. Să te înţelegi.

Și atunci realizezi că uiţi ceva esenţial: să primeşti şi tu dragoste. Aceasta e, de fapt, marea provocare atunci când vine vorba de iubire: să înveţi să accepţi ideea că nu doar tu ai dreptul de a-l face pe celălalt fericit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s